De kosten van het houden van (een) konijn(en)

Het weekbudget voor het onderhouden van een konijn is niet 1,2,3 vast te stellen, want net als bij de mens kan het verschillen per konijn. Het weekbudget kan dus afwijkend zijn van de hieronder genoemde bedragen.

Weekbudget Voeding

€10,- tot €15,-

Dit zijn gemiddelde geschatte prijzen, uiteraard zijn de prijzen afhankelijk van het soort voeding dat er gegeven wordt en het merk. Wat ook een rol speelt zijn aanbiedingen. Kijk voor voeding en aanbiedingen bij BUNNYFLOP KONIJNEN WEBSHOP in de webshop

Geschatte kosten van aanschaf

De kosten voor het aanschaffen van een konijn zijn natuurlijk ook niet precies vast te stellen, hieronder vind je een schatting van de kosten. De genoemde kosten zijn gemiddelde aanschaf (adoptie) prijzen. 

Kruising minder €10,-

Gewone raskonijn €10,- tot €15,-

Top raskonijn €100 tot €150,-

Asiel konijn €35 tot €75,-

 

Geschatte dierenarts kosten

Net als bij de kosten die hierboven genoemd zijn, zijn de onderstaande prijzen een schatting. Wat betreft de dierenarts willen wij mensen op het hart drukken om altijd een konijnkundige dierenarts in de buurt te zoeken. Medische kosten is niet iets waar op bespaart dient te worden, medische kennis over konijnen is namelijk schaars. Schop niet naar een koopje maar naar kennis!


Consultatie €15,- tot €30,-

Huisbezoek €30,- tot €50,-

Vaccinatie
(excl. consultkosten) €10,- tot €15,-

Castratie (Ram) €60 tot €90,-

Sterilisatie (Voedster) € 100,- tot €250,-

Dit zijn gemiddelde prijzen voor gewone dierenartsen. Prijzen kunnen afwijken!
Prijzen zijn inclusief BTW, prijsberekening van een dierenarts kan afhangen van de opleidingen die de dierenarts genoten heeft en de locatie waar de dierenarts zich bevindt. Houdt ook rekening met de kosten die er eventueel zijn voor medicatie, deze zijn niet mee gerekend.