Beaphar Care+

Beaphar Care+ konijnenvoeding is aanvullende voeding voor konijnen naast onbeperkt hooi van goede kwaliteit. Hieronder zullen wij een uitleg geven van deze aanvullende voeding.

Care+ Konijn van Beaphar is een zeer smaakvolle aanvullende super premium voeding. Care+ is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en deskundigen. 

Beaphar Care+, de geëxtrudeerde brok

Care+ van Beaphar bestaat uit geëxtrudeerde brokken. Extruderen is een techniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt. Een matrijs is een mal of gietvorm, die zorgt voor de vorm van een brok. Bij een geëxtrudeerde brok worden de ingrediënten onder verhitting en onder druk getransformeerd tot één smakelijk brok, de voedingsstoffen blijven behouden door deze techniek.

Care+ is geëxtrudeerd zoals hierboven vermeld, deze behandeling maakt een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk.
De ingrediënten in deze voeding van Beaphar zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benadrukken het natuurlijke voedingspatroon.
Elke brok Care+ heeft dezelfde samenstelling (All-in-One), met als resultaat: geen selectief eetgedrag, dus geen restjes en geen tekort aan essentiële voedingsstoffen.
De harde brok ondersteunen de natuurlijke slijtage van de tanden (Dental Function).
De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad),
vitamine B voor de lichaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden.

Samenstelling van Beaphar Care+ 
Plantaardige bijproducten
Granen
Groenten
Mineralen
Zaden
Gist
Algen (Spirulina 0,01%).

Analytische bestanddelen van Beaphar Care+
Ruw eitiw 16%
Ruw vet 3%
Ruwe celstof 22%
Ruwe as 4,8%
Ca 0,67%
Mg 0,27%
Na 0,20%
K 0,66%
P 0,39%.

Nieuwe Beaphar Care+ n.a.v. nieuwe Europese richtlijnen.

Op 30 september 2021 zijn alle leveranciers en winkeliers door Beaphar op de hoogte gesteld van een verandering wat betreft de Care+ voeding voor konijnen. Vanaf de volgende productierun zal Care+ Konijn niet langer bestaan uit de welbekende groene, gele en oranje brokjes. De kleurstoffen worden met onmiddelijke ingang verwijderd uit de varianten Junior, Adult en Senior, het betreft hier alle varianten van Care+ Konijn. 

Care+ is altijd gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, die bewezen veilig en voedzaam zijn voor gezelschapsdieren, en volledig voldoen aan de EU-wetgeving die van toepassing is op voedsel voor gezelschapsdieren. Onlangs is echter een striktere interpretatie van de EU-regels toegepast op konijnenvoeding. Álle konijnen moeten nu worden beschouwd als "voedselproducerende dieren", dit betekent dat er andere regels en voorschriften gelden. Aangezien de konijnenvoeding van Beaphar voor huisdieren door heel Europa en daarbuiten wordt verkocht, moet Beaphar zich nu aan deze aanvullende voorschriften houden.

Richtlijnen zijn richtlijnen

Beaphar weet natuurlijk dat huiskonijnen niet opgegeten worden echter richtlijnen zijn richtlijnen en een fabrikant dient hier aan te voldoen.

Vanwege de nieuwe geldende richtlijnen moet Beaphar in een andere opmaak aangeven wat er in het geproduceerde voedsel zit, om de consument meer gedetailleerde informatie over het recept te geven. Bovendien zijn sommige kleurstoffen, waarvan bewezen is dat ze veilig kunnen worden gebruikt in voedsel voor huisdieren, niet toegestaan in de menselijke voedselketen daarom laat Beaphar deze kleurstoffen vanaf heden uit de recepten. Dit is een voorzorgsmaatregel en zegt niets over de veiligheid van de kleuren voor huisdieren.

Merkt een konijn het verschil?

Een konijn zal de verandering volgens Beaphar niet opmerken wel hebben wij van onze klanten begrepen dat de voeding anders kan ruiken, dit hebben zelf nog niet vastgesteld.
Volgens Beaphar zal een konijn de verandering niet opmerken. "Konijnen hebben een slechte kleurwaarneming; hun ogen zijn beter aangepast om beweging te detecteren bij weinig licht, zodat ze een roofdier kunnen spotten op hun favoriete voedertijden: zonsopgang en zonsondergang. En de kleuren hebben geen invloed op de smaak van het voer, dus konijnen zullen hun Care+ net zo lekker blijven vinden als voorheen."

Wij adviseren wel om wat "oude" voeding te bewaren en deze te mengen met de "nieuwe" voeding om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De andere Care+ voeding

De nieuwe regels zijn alleen van toepassing op konijnenvoeding, het is niet nodig om de wijzigingen aan te brengen in de andere Care+ recepten volgens Beaphar.

"Dit moment van verandering is echter een kans om na te denken over hoe we al ons voedsel voor kleine dieren maken. Aangezien geen van deze dieren een zeer goed kleurenzicht heeft, zijn de kleuren er alleen om de ervaring van de eigenaar met het gebruik van het voedsel te verbeteren. Het is onwaarschijnlijk dat hun huisdieren merken of ze er zijn of niet. Daarom zullen we de komende weken marktonderzoek doen om te beslissen of we kleuren in ons bredere assortiment van Care+ voeding willen gebruiken." aldus Beaphar.

Care+ voor alle leeftijden

Care+ is een smaakvollen en volledig uitgebalanceerde super premium voeding die puur, zuiver en gezond is en ideaal is als aanvullende voeding op onbeperkt hooi.

Care+ is verkrijgbaar in drie soorten;
JUNIOR - voor konijnen tot de leeftijd van 10 maanden.
ADULT - voor konijnen vanaf de leeftijd van 10 maanden.
SENIOR - voor konijnen vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Beaphar Care+ Adult is verkrijgbaar in 1,5kg, 5kg en 10kg zakken, Beaphar Care+ Junior en Senior zijn beide verkrijgbaar in 1,5kg zakken.

Wat vinden wij van Beaphar Care+

Care+ is ideaal als aanvullende voeding naast onbeperkt hooi maar deze brok is ook ideaal als beloning.

Wij van Konijnen Verzorger Adviesbureau / Bunnyflop Konijnen Webshop hebben Care+ van Beaphar zelf uitvoerig getest met ons konijn Stoffie en Care+ was zijn favoriet STOFFIE EN BEAPHAR CARE+

Wij gaven zelf Beaphar Care+ als beloning omdat deze brok lekker geurend en smaakvol is. De brok is ook nog eens klein en handzaam en is dus ideaal als beloning voor o.a. clickertraining en voor in denkspellen. De brok is gezond, bevat goede ingredienten, heeft een hoog vezelgehalte en een mooie hardheid. MEER INFORMATIE CARE+

De brok gaven wij als beloning omdat wij als aanvullende voeding Science Selective gebruikte naast onbeperkt Barn-I Hooi.

Ter aanvulling er is ook een hooisoort beschikbaar uit de Care+ lijn;
TIMOTHY HOOI van Beaphar Care+ is een geweldig lekkere en gezonde hooisoort.
Deze hooisoort bevat een hoog vezelgehalte (32%) voor een gezonde spijsvertering.
Het is ook ontzettend goed voor het afslijten van het konijnengebit, daarnaast bevat het een laag calciumgehalte (+/- 0 5%) wat gunstig is.