Konijnen Verzorger Adviesbureau Hilversum e.o.     

Voor alle vragen... die knagen!                            Voorlichting en advies over konijnen         

Even voorstellen...

mensen die werkzaam zijn in de Konijnen Wereld en een link op de website hebben staan

  

Even voorstellen...
Is een nieuw item op deze website.
Op deze pagina stellen verschillende mensen uit de Konijnen Wereld zich voor.


1001 Konijnen namen - Website

Michael en Tessa (Beheerders van 1001Konijnennamen.nl) 

Toen wij (Michael en Tessa) een tijdje terug een jong, naamloos koppeltje konijnen overnamen van iemand die er niet meer voor wilde 
zorgen, hebben wij de namen Frits en Bobo voor ze bedacht. Wij vonden dit erg leuk om te doen en van het een kwam het ander. Voor we het 
wisten was 1001konijnennamen.nl online. Hier hebben we een hele berg konijnen namen van A t/m Z verzonnen en verzameld.
We hopen dat we hiermee ook andere mensen kunnen helpen met het kiezen van een leuke en passende naam voor hun konijntje(s)!🐰

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat konijntjes goed verzorgd worden, 
kun je bij ons ook een aantal artikelen vinden met belangrijke informatie over allerlei konijnen-zaken.🌿


Konijnen Opvang de Snuffelaar - Opvang in Vianen

Linet van Hattum (Eigenaar Konijnen Opvang de Snufflelaar)

Konijnen die voer zijn voor slangen en cavia's die botweg zijn gedumpt. Linet van Hattum (16) kon het niet aanzien en opvang De Snuffelaar was geboren. Het loopt storm.

Vanaf 2013 vangen wij al konijnen op aan huis. Dit waren nog niet veel konijnen (max 6 per jaar). In april 2016 zijn wij verhuist naar Vianen (prov Utrecht) en kregen meer ruimte waardoor we de opvang konden uitbreiden. 

Wij vangen konijnen op die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun huidige eigenaar kunnen verblijven. Wij laten ze vervolgens inenten en de rammen worden gecastreerd (indien dat nog niet is gedaan). Wij zoeken vervolgens d.m.v onze Facebook pagina en onze website nieuwe huisjes voor de konijnen waar ze samen met 1 of meerdere maatjes mogen wonen in een ruim verblijf. 

Woef & Thijs - Wisselende artikelen en kundig advies

Lotte Beusink (Eigenaar Woef & Thijs Dierenwinkel)

Ik ben Lotte en ik ben 4 oktober een eigen dierenwinkel gestart in de Heigalerij in Hilversum. 
Nadat ik 8 jaar in dierenartspraktijken heb gewerkt en in de tussentijd ook mijn HBO Bedrijfskunde opleiding te hebben afgerond, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd al een eigen winkel willen runnen. Een eigen dierenwinkel met de focus op verantwoorde producten, goede adviezen en natuurlijk alle liefde voor dieren. Ik probeer met de producten die ik verkoop zoveel mogelijk rekening te houden met bijvoorbeeld geen suikers, geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Daarbij kijk ik ook naar de prijs-kwaliteit verhouding. Ik verkoop alleen producten waar ik achter sta. 

Bij Woef & Thijs dierenwinkel kunt u ook terecht voor adviezen en entingsavonden of kleine handelingen als nagels knippen of gebitscontrole. Op de entavonden komt er een dierenarts langs van een dierenartspraktijk waar ik heb gewerkt, die de honden, katten of konijnen ent, tegen een gereduceerd tarief. 

Vanaf het begin heb  ik konijntjes in de winkel gehad. Deze verkocht ik uiteraard per twee en met paspoortjes en inenting. Nu de laatste konijntjes verkocht zijn heb ik besloten om hier mee te stoppen. U kunt hier nog wel terecht voor dwerghamstertjes.

Omdat Woef & Thijs dierenwinkel niet afhankelijk is van een groter geheel, wisselen artikelen zoals knuffeltjes, speelgoed, mandjes en krabpalen wekelijks. Zoekt u een speciaal artikel dan kunt u eigenlijk bijna alles bestellen bij Woef & Thijs dierenwinkel.

Misschien tot snel in de winkel!


Van “Bunnybeet” tot “Voorvechtster- voor-een-beter-Konijnenleven”

Babette Wiedeman (Auteur van het boek Kleintje-Konijntje)

Net als zoveel mensen ben ik ooit aan konijnen begonnen als volledig “bunnybeet”. Het kostte veel tijd en moeite om correcte informatie te verzamelen. Na elke “ontdekking” mocht ik daar graag over vertellen. De reactie was steevast: “Daar kun je een boek over schrijven!”

Eenmaal op Facebook zag ik dagelijks dezelfde vragen langskomen, die ik mijzelf ook had gesteld. Het leek dus logisch om mijn ervaringen te delen. Berit Veltmeijer, Bernice Muntz en Roosje~Rosalie wilden graag meedoen en zo werden wij een harmonieus team dat negen maanden, op basis van mijn ervaringen, heeft gewerkt aan een aantal antwoorden op al die vragen.

Toen eindelijk geld beschikbaar kwam om van Kleintje-Konijntje een boek te maken, ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Met altijd in het achterhoofd de wil om konijnenopvangcentra te steunen, zag ik een win-win-winsituatie: middels het boek Kleintje-Konijntje ervaring en kennis verspreiden, via de opvangen onze doelgroep bereiken en de omzet laten gebruiken voor de opvang van konijnen. Stichting KonijnenBelangen wilde graag meewerken.
Inmiddels hebben ook alle dierenartsen van konijnen.nl twee boeken ontvangen: eentje voor de dokter(s) zelf en een inkijkexemplaar voor in de wachtkamer.

We hopen dat veel mensen het boek met plezier zullen lezen en dat we met Kleintje-Konijntje een bijdrage kunnen leveren aan een (nog) beter konijnenleven.